Yunanistan, Sevan Nişanyan’ı “istenmeyen kişi” ilan etti, ülkeye almadı

Yunanistan, Sevan Nişanyan’ı “istenmeyen kişi” ilan etti, ülkeye almadı
Dört yıldır Yunanistan’ın Samos adasında yaşayan yazar Sevan Nişanyan, Belgrad’dan Atina’ya dönüşünde ülkeye girişine izin verilmediğini açıkladı.

2017 yılında Türkiye’de kaldığı açık hava cezaevinden firar ettikten sonra dört yıldır Yunanistan’ın Samos adasında yaşayan yazar Sevan Nişanyan,  Belgrad’dan dönüşte Yunanistan hükümetinin kendisini “istenmeyen adam” ilan ettiği için ülkeye alınmadığını açıkladı. Serbestiyet'in aktardığına göre Nişanyan, Youtube’da yaptığı açıklamada Yunan yetkililerin bu kararı neden aldıklarını “devlet sırrı” olduğunu gerekçe göstererek kendisine bildirmediklerini söyledi.

Nişanyan, “Ulusal güvenlik açısından riskli kişi olduğum, bu nedenle Yunanistan’a giremeyeceğim, sebeplerinin ise devlet sırrı olduğunu beyan ettiler. Tahminimce şu haftalık yaptığım yayınlar Türkiye Cumhuriyeti devletini veya o devletteki bazı kişileri rahatsız ediyor ve bu rahatsızlıklarını Yunan devletine ilettiler” dedi. Nişanyan’a göre Yunanistan’ın koyduğu giriş yasağının arkasında, internetteki yer adları sözlüğüne Yunanistan’daki yer adlarını eklemesi de olabilir

Gündem