Yunanistan'da 3 bin dava biriktiren savcı görevden alındı

Yunanistan'da 3 bin dava biriktiren savcı görevden alındı
Komşu Yunanistan'da bir savcı, 3 bin davanın birikmesine yol açtığı gerekçesiyle görevden alındı. Savcı kamu görevinden men edildi.

Komşu Yunanistan'da yargının işleyişini sekteye uğrattığı gerekçesiyle bir yetkili daha görevden alındı. Ülkede aralık ayından bu yana 15 savcı ve yargıç 'yetersizlik' gerekçesiyle ihraç edilirken, son olarak Korfu Adası'nın başsavcısı için de görevden alma kararı çıktı.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, 3 bin 10 davanın birikmesine yol açan savcının görevine son verildi. Yüksek Mahkeme'nin kararıyla görevden alınan savcının elimdeki dava dosyalarından 1800'ü kendi evinde, 324'ü bir arkadaşının evinde, 626'sı da başka bir arkadaşının evinde bulundu. Dosyalara el konulduğu belirtilirken, 31 dava dosyası başka dosyaların içinde bulundu, 153 dosya da hâlâ aranıyor. Savcı, disiplin kurulu kararıyla kamu görevinden ömür boyu men edildi.

Öte yandan, başkent Atina'da bekleyen dosyalarını üç buçuk ay içinde sonuca bağlanması istenen ancak hâlâ 282 dosyası bulunan bir yargıç da görevden alındı. Bu kişinin kamu sektöründe çalışmasına engel getirilmedi. (Kısa Dalga)

Dünya