Yunanistan’da dinleme skandalı: Genelkurmay Başkanı da dinlenmiş

Yunanistan’da dinleme skandalı: Genelkurmay Başkanı da dinlenmiş
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un Yunanistan İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından dinlendiği iddia edildi.

Yunanistan'da geçen nisanda Yunan gazeteci Thanasis Kukakis'in cep telefonunda casus yazılım programı predator tespit edilmesinin ardından gündeme gelen ve her geçen gün büyüyen dinleme skandalı, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'a kadar uzandı.

Gazete Oksijen’in Documento’dan aktardığına göre, Yunanistan İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) Floros’la ilgili hazırladığı raporda, ulusal güvenlikle ilgili herhangi bir değerlendirme bulunmadı.

"Floros, sadece telefon dinlenmesi ile takip edilmedi. EYP, özel yaşamı hakkında daha geniş bir takip ve bilgi toplama yoluna da gitti" denilen haberde, raporda Floros’un, 1 milyon 200 bin euro'luk bir evi satın alırken evin tutarının yarısını kayıt dışı ödediği bilgisinin yer aldığı aktarıldı.

Raporda Floros'un Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos ve genelde siyasetçilerle arasının iyi olmadığı belirtilen raporda, Floros'un Yunanistan'ın İsrail'den tedarik etmeyi düşündüğü silah sistemlerine ilişkin konuşmalarını da yer aldığı iddia edildi.

Raporun, Haziran 2022'de Başbakanlığa sunulduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yalanlama

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, iddialar, "ülke için özellikle kritik bir dönemde, Genelkurmay Başkanının ahlaki prestijini zedelemeye çalışmak" olarak nitelendirildi. Açıklamada, Floros'un ve ailesinin mal varlığının yasaların öngördüğü şekilde resmi makamlarda kayıtlı olduğu savunularak, mali konulardaki iddialar için "iftira" yorumu yapıldı.

Dünya