Yunanistan'da helikopter faciası: Milyarder turisti pervane öldürdü

Yunanistan'da helikopter faciası: Milyarder turisti pervane öldürdü
Yunanistan, bir helikopter faciasına sahne oldu. Mikonos tatillerinden İngiltere'ye dönmek üzere Atina'ya inen bir helikopterdeki 21 yaşındaki turist, pervane durmadan piste çıkınca başı kesilerek öldü. İsmi açıklanmayan İngiliz turistin çok zengin bir aileden olduğu belirtildi.

Komşu Yunanistan'da 21 yaşındaki bir İngiliz turist korkunç bir kazada hayatını kaybetti. Kimliği açıklanmayan erkek turistin, Atina'daki özel bir havalimanına iniş yapan helikopterin kuyruk pervanesine takılarak öldüğü açıklandı. Kardeşlerinin ve üç başka turistin önünde gerçekleşen olayda, 21 yaşındaki gencin başının kesildiği öne sürülüyor.

'SELFIE ÇEKMEK İSTEDİ' İDDİASI

Olay, pazartesi günü Atina'da özel jetler için kullanılan Spata havaalanında yaşandı. Mikonos adasındaki tatillerinden dönen kafileyi taşıyan Bell 407 model helikopter piste iniş yaptı. Ancak turist, motor henüz durmamışken piste çıkarak helikopterin arkasına doğru yürüdü. Selfie çekmek istediği öne sürülen turist, pervaneye takılarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Turist, tıbbi ekiplerin acilen çağrılmasına rağmen kurtarılamadı.

Gencin başının kesildiği iddia edilirken, Daily Mail gazetesi "vücudunun parçalara ayrıldığını" öne sürdü.

AİLESİ TANIK OLMASIN DİYE BAŞKA HAVALİMANINA YÖNLENDİRİLDİ

Kaza sırasında turistin ailesi de ikinci bir helikopterle aynı havalimanına iniş yapmak üzereydi. Pilot, ebeveynlerin trajik olaya tanıklık etmemesi için telsizle ikinci helikoptere haber verdi. Aileyi taşıyan helikopter bu nedenle, plansız bir biçimde Atina Uluslararası Havaalanı'na iniş yaptı.

'ÇOK VARLIKLI BİR AİLEDEN GELİYORDU'

İngiliz basını, ismi açıklanmayan turistin son derece varlıklı bir aileden geldiğini yazdı. Buna göre aile, Mikonos dönüşü Spata Havalimanı'ndan özel jetleriyle İngiltere'ye dönmek üzere Atina Uluslararası Havalimanı’na gidecekti. Olay sırasında, kafileyi taşımak için Spata'da limuzinlerin beklediği de belirtildi.

PİLOT TUTUKLANDI, İKİ TEKNİSYEN GÖZALTINDA

Yunan basını, pilotun 'öldürme' suçuyla tutuklandığını yazdı. Bir polis kaynağı ise The Sun gazetesine demecinde, kazanın sebeplerinin araştırıldığını söylemekle beraber "Ancak rotor kanatları böylesine bariz bir tehlike oluştururken bunun neden yaşandığı veya yaşanmasına izin verildiği sorusunun cevabı belirsizliğini koruyor" dedi. Kaynak, "Hiç yaşanmaması gereken bir trajediden söz ediyoruz" diye konuştu. Olayla ilgili iki pist teknisyeni de gözaltına alındı.

PİLOT İNEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ Mİ, SÖYLEMEDİ Mİ?

Polisten yapılan açıklamada, helikopterlerin pervanelerinin motor durdurulduktan sonra yaklaşık iki dakika daha dönmeye devam ettiği, pilotun bu süreyi 50 saniyeye basmak için bir düğmeye basması gerektiği belirtildi. Öte yandan, helikopter kapısının kilidinin olmadığı aktarıldı.

Soruşturmanın, pilotun yolculara inip inemeyecekleri konusunda ne söylediğine odaklanması bekleniyor. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf Athena Pictures sitesinden alınmıştır.

Dünya