Yunanistan'da polisin vurduğu Roman çocuk yaşamını yitirdi

Yunanistan'da polisin vurduğu Roman çocuk yaşamını yitirdi
Yunanistan'ın Selanik kentinde 5 Aralık'ta polisin başından vurarak ağır yaraladığı 16 yaşındaki Roman genç Kostas Frangulis yaşam mücadelesini kaybetti.

Yunanistan devlet televizyonu ERT, Selanik kentinde 5 Aralık'ta polisin başından vurarak ağır yaraladığı 16 yaşındaki Roman genç Kostas Frangulis'in hastanede öldüğünü duyurdu.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, Yunanistan polisi Frangulis'in 20 euroluk benzin parasını ödemeden benzinciden kaçması üzerine genci takibe aldığını ve dur ihtirana uymaması sonucu açılan ateş sonucu başından yaralandığını duyurmuştu.

Frangulis'in polis tarafından vurulmasının ardından başta sol ve anarşist gruplar ile Romanlar, başkent Atina ve Selanik'te zaman zaman polisle çatışmalara da sahne olan protesto gösterileri yapmıştı.

Frangulis'in yattığı hastaneden yapılan açıklamada "16 yaşındaki Frangulis koma halinde 5 Aralık günü saat 02.02'de ambulansla hastaneye getirildi. Acilen ameliyata alındı ​​ve ardından çok kritik bir durumda hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı ve mümkün olan en iyi mekanik ve ilaç desteğini aldı. Doktor ve hemşirelerin yorulmak bilmez çabalarına rağmen hasta bu sabah saat 10:10'da öldü" denildi.

Frangulis'i vuran polis ev hapsine alınmıştı.

Dünya