Yunanistan'da polisle göçmenler arasında 50 kilometrelik kovalamaca

Yunanistan'da polisle göçmenler arasında 50 kilometrelik kovalamaca
Komşu Yunanistan'da 'dur' ihtarına uymayarak bir kontrol noktasından hızla geçen araçla polis arasında kovalamaca yaşandı. 50 kilometrelik kovalamacanın ardından sürücü ile bir göçmen öldü, aracın bagajına saklanan bazı göçmenler ağır yaralandı.

Komşu Yunanistan'ın Selanik kentinde, kaçak göçmenleri taşıyan ve bir kontrol noktasında durmayarak kaçan bir araç ile polis arasında kovalamaca yaşandı. 50 kilometrelik kovalamaca sonrasında biri göçmen, diğeri insan kaçakçısı olduğu tahmin edilen iki kişi öldü.

Selanik polisinden yapılan açıklamaya göre, cumartesi günü Yunanistan’ın kara sınırından Selanik’e doğru batıya hareket eden araba bir kontrol noktasında polis tarafından durdurulmasına rağmen bölgeyi hızla geçmeye çalıştı. Hızlanan araç polisi yaklaşık 50 kilometre boyunca peşinden sürüklerken, polisin ateş açtığı da belirtildi. Araç, bir bariyere çarpması sonucu durdu.

Çalıntı olduğu belirtilen araçta Pakistanlı olduğu belirtilen 27 yaşındaki şoför ile Pakistanlı bir göçmen olduğu belirtilen bir kişi öldü. Polis, araçta bulunan dokuz Pakistanlı ve üç Afgan göçmenin de yaralandığını açıkladı. En ağır yaralanan kişilerin ise aracın bagajına saklananlar olduğu belirtildi.

Ölen 27 yaşındaki sürücünün geçmişte insan kaçakçılığı ve soygundan hüküm giydiği de açıklandı. (Kısa Dalga)

Dünya