Yunanistan'da tren kazası sonrası genel grev: Hayat durma noktasına geldi

Yunanistan'da tren kazası sonrası genel grev: Hayat durma noktasına geldi
Yunanistan'da on binlerce işçi, tren faciasının ardından genel greve gitti. Ülkede hayat durma noktasına geldi.

Yunanistan'da 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının ardından işçiler, Tüm İşçilerin Militan Cephesi'nin (PAME) çağrısıyla genel greve gitti.

Sol.org’da yer alan habere göre, grevdeki demiryolu işçilerinin eylemine bugün doktorlar, öğretmenler, otobüs şoförleri, feribot çalışanları ve daha birçok sektörden on binlerce işçi katıldı. Protestolara öğrenciler de destek verdi. Ülke genelinde hayat durma noktasına geldi.

Ülkede demiryolu işletmesinin altı yıl önce özelleştirilmesine tepki gösterenler, Atina ve Selanik başta olmak üzere birçok şehirde meydanları doldurdu.

Sintagma Meydanı'nda düzenlenen gösteride, faciada hayatını kaybedenlerin isimleri okundu ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

PAME sekretaryası üyesi Nikos Mavrokefalos yaptığı konuşmada, "Öfkeyle mücadele ediyoruz... Sessizliğe düşmemek için, Tempe'deki suçun üstü örtülmesin diye... Kâr odaklı canice politikalara karşı insanların hayatlarını korumak için mücadele ediyoruz" dedi.

Faciadan, demiryollarının özelleştirilmesinin altında imzası bulunan tüm hükümetleri sorumlu tutan Mavrokefalos, genel grevin talepleri bir kez daha sıraladı:

Yolcuların güvenliğini ve işçilerin haklarını sermaye çevrelerinin kârlılığına adayan politikalara karşı tüm toplu taşıma araçlarında modern, güvenli, ucuz ulaşım;

Ulaştırma sektörü emekçilerine istikrarlı iş ve modern haklar;

Ulaşımda altyapı, araç ve güvenlik sistemlerinin modernizasyonu;

Tüm işyerlerinde iş güvenliği ve sağlığı için önlemler.” (Kısa Dalga)

Dünya