Yunanistan'daki tren kazası sonrası Tekin'den AKP'ye gönderme: 'Treni ben mi kullanıyorum, ben niye istifa edeceğim'

Yunanistan'daki tren kazası sonrası Tekin'den AKP'ye gönderme: 'Treni ben mi kullanıyorum, ben niye istifa edeceğim'
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Yunanistan'da yaşanan 43 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazası sonrası Yunan makamlarının yaklaşımlarını AKP döneminde yaşanan tren kazaları sonrası gösterilen tepkileri kıyaslayarak anımsattı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 43 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan tren kazasının "trajik bir insan hatasından" kaynaklandığını söyledi.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifasını sunarken "Böylesi trajik bir olay gerçekleştiğinde hiçbir şey olmamış gibi göreve devam etmek imkansızdır" açıklamasında bulundu.

Bu açıklamaları değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin AKP iktidarına tepki gösterdi.

Tekin benzer olayların Türkiye'de de yaşandığına işaret ederek AKP'li isimlerin sorumluluk hissetmediklerine işaret etti.

Tekin şunları kaydetti:

Yunanistan'da bir tren kazası oldu, 43 kişi hayatını kaybetti, Ulaştırma Bakanı istifa etti, Başbakan "Bir daha asla" dedi.

Türkiye'de Pamukova tren kazası yaşandı, 41 kişi hayatını kaybetti, Ulaştırma Bakanı "Treni ben mi kullanıyorum, ben niye istifa edeceğim" dedi.

Aradaki fark ne? Yunanistan'da hükümet sorumluluk alıyor, dolayısıyla sorunun bir daha yaşanmaması için de adım atıyor.

AKP zihniyeti ise asla sorumluluk kabul etmediği, "ölen ölür" dediği için sorunlar devam ediyor. Pamukova'dan sonra Çorlu oldu. Kimse yine istifa etmedi.

(Kısa Dalga)

Gündem