Yunanistan'ın en büyük ikinci adasında orman yangını büyüyor

Yunanistan'ın en büyük ikinci adasında orman yangını büyüyor
Yunanistan'ın ikinci en büyük adası (Evia) Eğriboz'da orman yangınları büyümeye devam ediyor. Adanın köylerinde yaşayan yerel halk, 6 gündür devam eden yangınlar nedeniyle gemilerde kalıyor. (GÖRÜNTÜLÜ)

Yunanistan'ın ikinci en büyük adası (Evia) Eğriboz'da orman yangınları büyümeye devam ediyor. Adanın köylerinde yaşayan yerel halk, 6 gündür devam eden yangınlar nedeniyle gemilerde kalıyor.

Yunanistan'ın (Evia) Eğriboz Adası'nda kuvvetli rüzgarların da etkisiyle alevler, köylere doğru ilerliyor. Adada iki noktada çıkan yangınlar nedeniyle onlarca ev ve iş yeri kül olurken 2 binden fazla kişi tahliye edildi. 

İKİ ADADA 25 BİN HEKTARDAN FAZLA ALAN YANDI

Öte yandan, Yunanistan; sıcaklıkların 45 dereceye yükseldiği son 30 yılın en şiddetli sıcak hava dalgasını yaşıyor. Evia ve Attica adalarından 25 bin hektardan fazla bir alanın yandığı belirtilirken, buralarda yaşayanlar deniz yoluyla güvenli bir yere gitmeye çalışıyor. Evia Adası'ndan şimdiye kadar iki binden fazla kişi tahliye edildi ve yaşlı sakinler feribotlara taşındı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI MİÇOTAKİS: KALPTEN MİNNETTARIM

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; yardım gönderen ülkelere "kalpten minnettar" olduğunu belirterek, "Bu zor zamanlarda Yunanistan'ın yanında olduğunuz için teşekkür ederiz" mesajını verdi.




(ANKA)

Gündem