Yusuf Ziya Gümüşel, iddialara yanıt verdi

Yusuf Ziya Gümüşel, iddialara yanıt verdi
Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, kızını 6 yaşında evlendirmesiyle ilgili "İfade etmemiz gerekirse bu haber tamamen iddiadan ibarettir. Mahkeme süreci devam etmektedir ve iddia edilen konuların aksine deliller mahkemeye sunulmuş olup, yargılama sürecinde tüm gerçekler açıklığa kavuşacaktır" dedi.

Hiranur Vakfı şeyhi Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken imam nikâhıyla evlendirmesiyle ilgili skandal gündemdeki yerini koruyor. Birgün yazarı Timur Soykan’ın olayı 3 Aralık’ta gündeme getirmesinden bu yana kamuoyunda yoğun tepki oluşurken, dün itibariyle neredeyse tüm siyasi partilerden çocuk istismarını kınayan mesajlar geldi. Aile Bakanlığı davaya müdahil olduğunu açıklarken, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da müfettişlerin inceleme başlattığını söyledi.

Bu arada Gümüşel’in diğer üç çocuğu video çekip iddiaları reddetti. Dava dosyasına giren 6 yaşındaki çocuğun gelinlikli fotoğraflarının ise etkinlikte çekildiğini öne sürdü.

Ancak gazeteci Timur Soykan, dava dosyasından belgelerle yanıt verdi. Söz konusu dava 6 yaşındayken evlendirilen H.K.G.’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonunda açılmıştı. Yusuf Ziya Gümüşel de konuyla ilgili açıklama yaptı. “Söz konusu haberdeki iddiaların sahibi olan kızımız, İslami ve hukuki kurallara uygun olarak medeni kanunun reşit saydığı yaşta evlenmiş olup bu konuda ailemizin ve başka kişilerin hiçbir baskısı olmamıştır" diyen Gümüşel'in açıklaması şöyle:

"Son yıllarda ailevi sorunlar sebebiyle psikolojik sıkıntılar yaşayan 26 yaşındaki kızımız, birtakım yapıların etkisine girerek, eşinin evinden ayrılmış, başka bir yerde yaşamaya başlamış ve 12.10.2021 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır.

Bu süreçte kızımız, etkisinde olduğu yapıların yönlendirmesiyle habere konu dil ve mahiyette birtakım iddialar ile suç duyurusunda bulunmuş olup hazırlanan iddianamenin mahkeme kararı gibi sunulması masumiyet karinesinin ihlalidir.

Tekrar ifade etmemiz gerekirse bu haber tamamen iddiadan ibarettir.

Mahkeme süreci devam etmektedir ve iddia edilen konuların aksine deliller mahkemeye sunulmuş olup, yargılama sürecinde tüm gerçekler açıklığa kavuşacaktır.

Biz iki seneden beri kızımızın ve torunumuzun sıkıntılarının üzüntüsünü yaşarken, böyle meşum bir vaziyette üzüntümüzün suistimal edilerek camiamızın hedef haline getirilmesi ayrı bir kahir sebebimiz olmuştur.

Şahsımıza ve ailemize, süreci devam eden bir davanın iddianamesi üzerinden yalan, iftira atan ve hakarette bulunan kişi ve kurumlar hakkında tüm yasal yollara başvuracağımızı ifade etmek isteriz.

Sürecin akışı içinde mahkemelerimizin hakikati ortaya çıkaracağı noktasındaki inancımız tamdır.”

Gündem