Yüzbaşı Raymond Holt'tan kötü haber: Andre Braugher hayatını kaybetti

Yüzbaşı Raymond Holt'tan kötü haber:  Andre Braugher hayatını kaybetti
Usta aktör Andre Braugher, Amerikalı televizyon ve film endüstrisindeki etkileyici kariyeriyle tanınan bir isimdi. Bugün, 61 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Brooklyn 99 dizisinde canlandırdığı Yüzbaşı Raymond Holt karakteri ile akıllara kazınan ünlü aktör Andre Braugher 61 yaşında yaşamını yitirdi.

Braugher'in basın sözcüsü Jennifer Allen, Associated Press'e yaptığı açıklamada aktörün geçirdiği kısa bir hastalıktan sonra öldüğünü söyledi.

Aktörlük kariyerine Broadway sahnelerinde başlayan Braugher, “Glory” (1989) ve “Primal Fear” (1996) gibi önemli filmlerde de yer aldı. Ayrıca “Homicide: Life on the Street” (1993-1998) gibi televizyon dizilerinde de dikkat çekici roller üstlendi.

Andre Braugher, 1998 yılında NBC'de yayınlanan "Homicide: Life on the Street" dizisinde canlandırdığı Dedektif Frank Pembleton rolüyle, Emmy Ödülü'nün sahibi oldu. Usta aktör ikinci Emmy ödülünü ise 2006'da "Thief" adlı dizisiyle kazandı.

Braugher toplamda 11 Emmy ödülüne aday gösterildi. Yıllar sonra, Andy Samberg'in başrolünü oynadığı "Brooklyn Nine-Nine "da Komiser Ray Holt rolüyle komediye geçiş yaptı.

Dizi 2013'ten 2021'e kadar NBC'de sekiz sezon boyunca devam etti. (Kısa Dalga)

Kültür Sanat