Yüzlerce polis Boğaziçi Üniversitesi'ne girdi, öğrenciler gözaltına alındı

Yüzlerce polis Boğaziçi Üniversitesi'ne girdi, öğrenciler gözaltına alındı
Boğaziçi Üniversite Rektörlüğü önünde nöbette olan öğrencilere polis ve güvenlik güçlerinden müdahale. Üniversite kampüsünde sıcak dakikalar yaşanıyor.
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri  rektör Melih Bulu'yu ve iki arkadaşlarının tutuklanmasını protesto etmek için bugün saat 17'de eylem yapma kararı aldı. İstanbul Valiliği ise sabah saatlerinde yaptığı açıklamada eyleme izin verilmeyeceğini duyurdu. Saat 17.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde toplanan öğrencilere izin verilmezken, desteğe gelenler de gözaltına alındı.
Bir grup öğrenci üniversite içinde kaldı, halaylar çekerek nöbet başlattı. Öğrencilerin nöbetine karşı yüzlerce polis Boğaziçi Güney Kampüsü'ne girdi. Yapılan anonslarda saat 21.00 itibariyle sokağa çıkma yasağının başlatıldığı ve rektörlüğün abluka altına alınması eyleminin 'yasa dışı' olduğu belirtilerek, öğrencilerin dağılması istendi. Ardından müdahale başladı.  Nöbet tutan öğrencilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Biber gazlı müdahale

Öğrenciler hem nöbeti hem polis müdahalesini sosyal medya hesaplarından canlı yayınladı. Polis, öğrencilere cop ve biber gazıyla müdahale ederken basının görüntü almasını da engellemeye çalıştığı görüldü.

Valilikten açıklama: "Dağılmaları sağlanmıştır"

Sabah 07.30'da güvenlik güçlerinin görevleri başında olduğu uyarısı yapan İstanbul Valiliği, polis müdahalesinin ardından da şu açıklamayı yaptı:

"Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversitenin özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur.

Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericilerin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır."

En az 40 öğrenci

Polisin müdahalesi sonrası en az 40 öğrenciyi gözaltına aldığı bildirilirken gözaltına alınanlar arasında öğretim üyesi olup olmadığı bilinmiyor. 




Gündem