Z kuşağından açık mesaj: Ofise dönmek yerine işten ayrılırım

Z kuşağından açık mesaj: Ofise dönmek yerine işten ayrılırım
17 ülkede 32 bin çalışanla yapılan bir araştırmaya göre, çalışanların yüzde 64'ü tam zamanlı olarak ofise dönmek yerine iş değiştirmeyi tercih ediyor. Katılımcıların yüzde 52'si, ofise dönmemek için maaş kesintisini bile kabul edeceklerini söyledi.

17 ülkede 32 bin çalışanla yapılan bir araştırma, pandemi sürecinde değişen çalışma alışkanlıklarını bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 64'ü, patronların kendilerini yeniden tam zamanlı olarak ofise çağırması halinde işten ayrılacaklarını söyledi. Bu oran Z kuşağında yüzde 71 olarak ölçüldü.

ADP Araştırma Enstitüsü'nün raporuna göre, 18-24 yaş arasındaki çalışanların yüzde 71'i "Eğer patronum tam zamanlı olarak işe dönmem için ısrar ederse, bir başka iş aramayı düşünürüm" dedi. ADP'nin baş ekonomisti ve raporun eş yazarlarından Nela Richardson, bu yaş grubundaki çalışanların pandemiden önce uzun süre ofiste çalışmadıkları için işyerine dönmeyi özellikle zor bulduklarını söyledi. Business Insider'a konuşan Richardson, genç çalışanların mesai arkadaşlarını ekranlardan görmeye ve bir ofise gitmek için sabahları erken kalkmak zorunda olmamaya alıştığını söyledi.

Rapora göre, pandeminin başından bu yana insanlar sadece evden çalışmayı değil, aynı zamanda iş gününde daha fazla esneklik de istiyor. Richardson, "İş ve ev arasındaki çizgilerin bulanıklaştığını gördük" dedi.

Raporun en çarpıcı bulgularından biri de, katılımcıların yarıdan fazlasının iş yerine gitmeme karşılığında maaşlarında kesintiye razı olması. Buna göre, katılımcıların yüzde 52'si, maaşlarında yüzde 11'e kadar kesintiyi kabul edebileceklerini söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya