Zafer Partisi'nde 'İsmailağa cemaati' istifası

Zafer Partisi'nde 'İsmailağa cemaati' istifası
Zafer Partisi'nde Genel İdare Kurulu üyesi olan Mustafa Arabul, partinin genel başkanı Ümit Özdağ'ın 29 Ekim nedeniyle paylaştığı videoda Cübbeli Ahmet ve Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 'Cumhuriyet düşmanı' gibi gösterildiği iddiasıyla istifa kararı aldı.

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kayınbiraderi Mustafa Arabul, ekim ayında düzenlenen kongrede Zafer Partisi'nden siyasete girmiş ve Genel İdare Kurulu üyesi seçilmişti. Arabul, Genel Başkan Ümit Özdağ'ın sosyal medya hesabından paylaşılan 29 Ekim videosu nedeniyle istifa etti.

halktv.com.tr'den Hazar Dost'a konuşan Arabul, "Benim İsmailağa Cemaati'yle bir bağlantım yok. Gönül bağım var sadece. İstifa dilekçem hazır, bugün ya da yarın kamuoyuna duyuracağım" dedi.

Kendisinin eskiden AKP'de siyaset yaptığını vurgulayan Arabul, Özdağ'ın yayınladığı videoyu gördüğünde çok şaşırdığını, Özdağ'dan Cübbeli Ahmet ve Mahmut Hoca'nın olduğu kısmın çıkartılması istediklerini söyledi. "Türkiye'de birçok cumhuriyet karşıtı varken ülkesini seven Cübbeli Ahmet ve Mahmut Hoca'nın orada olması yanlıştı" diyen Arabul, "Ümit Bey, videoyu izlemediğini, rahatsız olunan kısımlardan haberi olmadığını söyledi" dedi.


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Twitter adresinden paylaştığı videoda, "Atatürk'e düşmanlık yapanlar ancak bir mağlubiyeti yaşayacak zavallılardır. Atatürk için yapabileceğiniz bir tek şey var; sevin ve saygı gösterin! Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!" ifadelerini kullanırken videoda İsmailağa Cemaati'nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu ve Cübbeli Ahmet'in fotoğraflarına da yer verildi.

ekran-resmi-2022-10-30-13-28-25.png

Gündem