Zafer Partisi, Gezi'nin 'ilk üç gününe' sahip çıkarak tepki gösterdi: Milli direniş kirletilmek isteniyor

Zafer Partisi, Gezi'nin 'ilk üç gününe' sahip çıkarak tepki gösterdi: Milli direniş kirletilmek isteniyor
Zafer Partisi'nin açıklamasında Gezi davasında verilen karara tepki gösterirken "Osman Kavala’ya verilen ceza ile Gezi Parkı’nda Türk gençliğinin özellikle ilk 3 gün gerçekleştirdiği milli direniş kirletilmek istenmektedir" denildi. Açıklamada, kararın yüksek mahkemeden dönebileceği vurgulandı.

Gezi davasında verilen mahkumiyet kararlarına bir tepki de Ümit Özdağ'ın genel başkanı olduğu Zafer Partisi'nden geldi. Yazılı açıklamada, "Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet kararı 2’ye 1 ile verilmiştir. Bu karar çok büyük bir ihtimal ile yüksek mahkemeden dönecektir" denildi,

"Osman Kavala’nın ideolojik duruşu, politik ilkeleri, destek verdiği ve iletişim içinde olduğu gruplar, Zafer Partisi’nin politik mücadelesinin önemli karşıtları arasındadır" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Ancak, alınan karar Osman Kavala’nın ideolojik duruşu ile ilgili değil, bu karar üzerinde Anayasa’nın 34. Maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri hürriyetinin darbe girişimi olarak görülmesidir.

Osman Kavala’ya verilen ceza ile Gezi Parkı’nda Türk gençliğinin özellikle ilk 3 gün gerçekleştirdiği milli direniş kirletilmek istenmektedir.

Zafer Partisi için Gezi ilk günlerde öncelikle geçmişi olan ve biriken enerjisiyle Türk gençliğinin ayağa kalkışıdır. Ancak olaylara farklı servisler tarafından müdahale edilmiş, Türk gençliğinin dönüştürülmesi, Atatürkçü tabanın ideolojik asimilasyonu hedeflenmiş, kitlelerin Erdoğan ve ittifakları için zararsız hale getirilmesi için Gezi bir fırsat olarak kullanılmıştır. PKK vb örgütler eylem alanlarındaki halkın yanına talimatlarla doldurulup, vicdanların üzerine örtü geçirilmek istenmiştir. Zafer Partisi olarak Gezi'deki duruşumuz AK Parti’nin baskıcı ve yağmacı politikalarına karşı Atatürk’ün kendisine verdiği görevi yerine getiren sevgili Türk gençliğinin vicdanından yanadır." (Kısa Dalga)

Politika