Zelenskiy: Bir duraklama, barış görüşmeleri olamaz, Putin için soluklanma dönemi

Zelenskiy: Bir duraklama, barış görüşmeleri olamaz, Putin için soluklanma dönemi
Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'nın Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile olası barış görüşmelerine dair “Bir duraklama, barış görüşmeleri olamaz. Putin için bu, bir soluklanma, ek bir fırsattır" değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Fransız basınının temsilcilerine çevrim içi röportaj verdi.

Röportajda Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Zelenskiy Rusya ile olası barış görüşmeleri konusunda şunları ifade etti: "Bir duraklama, barış görüşmeleri olamaz. Putin için bu, bir soluklanma, ek bir fırsattır. Bugün zor durumda olan ordusunun savaş kabiliyetini yeniden kazanması için ek zamandır.”

Evrensel'de yer alan habere göre Rusya'nın Ukrayna'ya karşı nükleer silah kullanma ihtimaliyle ilgili soruya Zelenskiy, bir nükleer savaş çıkma ihtimalinin olmadığını söyleyerek Rusya'nın asıl amacının dünya genelinde çeşitli ülkelerde istikrarsızlık çıkarması olduğunu savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Ukrayna'ya asker gönderme konusunda yaptığı açıklamalarına yönelik soruyu cevaplayan Zelenskiy, Ukrayna askerlerinin Avrupa'da eğitimden geçtiğini, askeri ve savunma alanında Fransa ile işbirliğinin devam edeceğini kaydetti.

Zelenskiy, "Öncelikle her şey Putin'e bağlı. Ukrayna olduğu sürece Fransa ordusu, Fransa'da kalacak" diye ekledi.

Zelenskiy ayrıca cephe hattı boyunca 2 bin kilometrede 3 şeritten oluşan tahkimat inşa ettiklerini söyledi. (Kısa Dalga)

Dünya