Zelenskiy'den AB taahhütü: Gerekli koşulları sağlayacağız

Zelenskiy'den AB taahhütü: Gerekli koşulları sağlayacağız
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Avrupa Birliği'ne katılım müzakerelerinin başlatılması için gerekli koşulları yerine getireceklerini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinden bugün Kiev'de yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısıyla ilgili açıklama yapıldı.

Independent Türkçe'nin yer verdiği açıklamaya göre, Zelenskiy toplantıda yaptığı konuşmada, toplantının sadece Ukrayna ile dayanışmanın önemli bir göstergesi olmadığını aynı zamanda Avrupa'nın liderliğine ve inisiyatifine güç katan yeni bir adım olduğunu belirtti.

'Bu savaş o kadar çabuk sona erecektir'

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ülkesinin ve tüm özgür dünyanın kazanabileceğinden emin olduğunu dile getirerek, "Ancak zaferimiz doğrudan işbirliğimize bağlıdır. Birlikte ne kadar güçlü ve ilkeli adımlar atarsak bu savaş o kadar çabuk sona erecektir. Adil bir şekilde sona erecektir. Toprak bütünlüğümüzün yeniden tesis edilmesi ve tüm Avrupa için güvenilir bir barış garantisiyle sona erecektir." ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın AB'ye katılım müzakerelerinin başlaması için Avrupa Komisyonundan aldığı 7 önerinin ileriye doğru atılmış önemli bir adım ve tüm Ukraynalılar için önemli bir motivasyon olduğunu ifade eden Zelenskiy, "Tüm önerileri yerine getireceğiz. Bugün bizim için bu özellikleri yaşamak çok önemli." dedi. (Kısa Dalga)

Dünya