Zeynep Altıok: Urla için belediye başkanlığına adayım

Zeynep Altıok: Urla için belediye başkanlığına adayım
015 Türkiye genel seçimlerinde CHP İzmir milletvekili olarak meclise giren Altıok, yerel seçimlerde, İzmir Urla’dan CHP’nin belediye başkan aday adayı olduğunu duyurdu.

CHP tarihinde bu rakamın rekor olduğu nitelendirilirken aynı şekilde belediye meclis üyeliği, il genel meclisi üyeliği için de başvuruların önceki seçimden çok fazla olduğu bildirildi.
Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP İzmir milletvekili olarak meclise giren Altıok, yerel seçimlerde Urla’dan CHP’nin belediye başkan aday adayı olduğunu duyurdu.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zeynep Altıok şöyle dedi: Dün itibariyle yerel seçimler için CHP aday adaylığı sürecini tamamlamış bulunuyoruz. 2019 yılında %67 gibi rekor bir oy oranıyla kazandığımız ama yanlış bir aday tercihi ile kayyum yönetimine geçen Urla için CHP'den 45 aday adayının başvuru yapması yaşanan süreç sonrasında ilçenin politik duyarlılığına işaret ediyor. Ayrıca Urla için 12 kadının adaylık başvurusu yapması da Urla'nın Atatürkçü, laik, çağdaş bir Cumhuriyet kenti olduğunu göstergesidir. İlçemizin demografik çeşitliliği ve kültürel zenginliğiyle yeniden hak ettiği gibi yönetileceği bir gelecek için, "Urla Belediye Başkanlığı" için adayım. Yolumuz açık solumuz açık olsun.!

Zeynep Altıok kimdir?

Ankara'da 3 Ocak 1969 tarihinde doğan Altıok, İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji Bölümü'nden mezun olmasının ardından 19 yıl çok uluslu reklam ajanslarında müşteri ilişkileri koordinatörlüğü ve grup yöneticiliği görevlerini sürdürdü. İnsan hakları alanında çalışmalar yürüten Altıok'un ikisi derleme, ikisi deneme olmak üzere 4 kitabı var. Zeynep Altıok 1993 yılında babası Metin Altıok’u Madımak katliamında yitirdikten sonra, bu acının ardından yazdığı yazıları, denemeleri, yaptığı kültür ve sanat söyleşilerini çeşitli gazete ve dergilerde yayımladı. (Kısa Dalga)

Gündem