Zincir marketlere ‘reklamında çift, satışında tek’ cezası

Zincir marketlere ‘reklamında çift, satışında tek’ cezası
Zincir marketlere, reklamlarındaki çoklu görselde yer alan ürünün tekinin fiyatı nedeniyle ceza kesilmeye başlandı.

Zincir marketlerle Ticaret Bakanlığı arasındaki kavga ilginç bir boyut aldı. Marketlerin bir süre önce bastırdığı broşürdeki fiyatla mağazadaki anlık fiyatı örtüşmeyince ceza kesildi. Bir başka ceza da çoklu görselle verilen reklamdaki ürünün tekinin fiyatı ile görsel arasındaki farka dayandı.

Sabah’ta yer alan habere göre Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu zincir marketlerin reklamlarını da incelemeye aldı.

Haberdeki bilgilere göre bir zincir markete ait broşürde ilkokul çantasının 79,99 TL'den satışa sunulacağı bilgisine yer verilmesine rağmen 94,50 TL'den satıldığı belirlendi.

Haberde, reklamdaki çoklu görselde yer alan ürünün tekinin fiyatının görseldeki rakam olması nedeniyle kesilen cezaya ilişkin olarak da şu ifadeler yer aldı:

“Reklam Kurulu, bir zincir markete ait internet sitesinde satışa sunulan klozet koku gidericisi satışında reklamda iki adet gösterilmesine rağmen koku gidericinin tekinin o fiyata satıldığı, böylece vatandaşın kandırıldığını belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu ürünün iki paket olarak 12,5 TL fiyatla satışa sunulduğu algısına neden olunarak tüketicilerin yanıltıldığı değerlendirildi. Bu reklamı yapan market zincirine 155 bin 712 lira para cezası kesildi ve anılan reklamları durduruldu.” (Kısa Dalga)

Ekonomi