Zincir marketlerin otoyol kenarlarına taşınması ve bazı ürünleri satmasının yasaklanması gündemde

Zincir marketlerin otoyol kenarlarına taşınması ve bazı ürünleri satmasının yasaklanması gündemde
Zincir marketlerin otoyol kenarlarında kurulması düşünülüyor. 1500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye gibi ürünlerinin satışının yasaklanması tartışılıyor.

AKP'nin yaptığı yeni hazırlığa göre, zincir marketlerin otoyol kenarlarına taşınması ve bazı ürünleri satmasının yasaklanması gündemde.

Sabah'ın aktardığına göre, AKP perakende düzenlemesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. E-ticaretle uğraşana vergi muafiyeti, süpermarket ombudsmanlığı, pazar gücünü kötüye kullanmanın engellenmesi üzerine tartışılıyor. 

Düzenlemenin e-ticaret, zincir market, küçük esnaf ve vatandaşa ucuz ürün ulaştırmak olmak üzere dört ayağı olacak. Zincir marketlerin otoyol kenarlarında kurulması düşünülüyor. AKP kaynakları, şu anda mahalle aralarında bulunan mevcut marketlerin durumlarının korunacağını ifade ediyor. E-ticaret ile uğraşanlara bazı alanlarda vergi muafiyeti getirilmesi de planlanıyor.

Düzenlemede, 1500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye gibi ürünlerinin satışının yasaklanması tartışılıyor.

Ekonomi