Ziraat Bankası, Demirören kredisi sorusuna "müşteri sırrı" diye yanıt vermemiş

Ziraat Bankası, Demirören kredisi sorusuna "müşteri sırrı" diye yanıt vermemiş
Sedat Peker, Demirören Grubu'nun kredinin faizini dahi ödemediğini iddia etmesi üzerine CHP'li Ali Haydar Hakverdi, 'Ziraat Bankası'na sormuştuk. Banka 'müşteri sırrı' diyerek bilgi vermedi' dedi.

 Sedat Peker, 9. viedosunda Türkiye tarihinin en büyük medya sahipliği değişimini ifade eden Doğan Medya Grubu’nun iktidara yakın Demirören Grubu’na satışında Ziraat Bankası'ndan kullanılan krediyi gündeme getirdi.

Peker, videosunda konu hakkında özetle şu ifadeleri kullandı: "Bizim Pamukören var ya, şimdi biz gazeteyi bastık, Aydın Doğan kargaşalardan korktu, verdi yerleri. 750 milyon dolara. Aslında bir tanesi o kadar para ederdi. Bu 750 milyon doları Ziraat Bankası verdi. Ziraat Bankası devletin, devletin kimin sizin. Siz patronsunuz, vergi veriyorsunuz ya. 750 milyon dolar aldı, hiçbirini ödemedi. Ana parayı bırak faizlerini bile ödemedi. bu sahtekâr. Siz şimdi teknik olarak gitseniz aç lan kapıyı deseniz, çıkın buradan deseniz, bizim paramız. 

O sene 10 milyon tane bu ülkede çiftçi var, bütün hepsine verdikleri kredi ancak o kadar. Çiftçiyi kredisini ödemeyince traktörünü haczediyorlar. Bizim Kanal D’yi haczeden duydunuz mu? Parasız mal olur mu? Faizini ödemediler.

BANKA "MÜŞTERİ SIRRI!

CHP Partisi Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Peker’in bu iddiası için "Demirören’in, aldığı 750 milyon dolar krediyi geri ödemeye başlayıp başlamadığını Ziraat Bankası’na sormuştuk. Banka 'müşteri sırrı' diyerek bilgi vermedi! Yeniden soruyoruz. Demirören, aldığı krediyi geri ödemeye başladı mı? Ödemedi ise başlatılan bir haciz işlemi var mı?" dedi.

Gündem