Zonguldak'ta göçük altındaki anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldı

Zonguldak'ta göçük altındaki anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldı
Zonguldak'ta dün meydana gelen heyelanda göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldı.

Zonguldak'ta dün akşam saatlerinde art arda heyelan yaşanmıştı. Tek katlı müstakil evin yıkılması sonucu göçük altında kalan anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı.

Dün meydana gelen ilk heyelanda bir anne ve oğlu toprak altında kalırken kurtarma çalışmaları sırasında meydana gelen ikinci heyelanda 21 kişi yaralandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, yaralananların hayati tehlikesi olmadığını duyurdu, "Bölgede risk altında olan 14 evimiz de tahliye edildi. Bu 14 evden 42 vatandaşımız çıkarıldı" dedi. AFAD, günün ilerleyen saatlerinde göçük altındaki anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.

AFAD açıklama yaptı

Konuyla ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“9 Aralık 2023 tarihinde Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz. Büyük gayret ile çalışan ekiplerimize Milletimiz adına teşekkür ederiz."

(Kısa Dalga)

Gündem