Zonguldak'ta Mustafa Gökhan Demirtaş istifası, İYİ Parti il ve ilçe yönetimi toplu istifa etti

Zonguldak'ta Mustafa Gökhan Demirtaş istifası, İYİ Parti il ve ilçe yönetimi toplu istifa etti
Zonguldak'ta hakkında taciz iddiları bulunan Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş’ın İYİ Parti tarafından yeniden aday gösterilmesine ve gelen tepkilere rağmen adaylığında ısrar edilmesine karşı partinin merkez ve Kozlu ilçe yönetimi istifa etti. Merkez ilçe başkanı Candemir Ongan, “Tacize, dayağa, cinsel istismara, eş şiddetine kim maruz kalırsa telefon numaram bu, beni arayın’ diyen Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sesleniyorum: Ne değişti Sayın Genel Başkanım" diye tepki gösterdi.

Zonguldak'ta İYİ Parti'nin merkez İlçe ve Kozlu İlçe yönetimi, hakkındaki cinsel taciz ve mobbing davasına rağmen Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş’ın yeniden aday gösterilmesine tepki göstererek İYİ Parti'den toplu halde istifa etti.

Gazete Duvardan Mustafa Özdemir'in haberine göre Merkez İlçe ve Kozlu İlçe yönetimi adına konuşan Merkez İlçe Başkanı Candemir Ongan, belediyede çalışan iki kadın personeli taciz ettiği ve mobing yaptığı için yargılanan Demirtaş hakkında Genel Merkez'e dosya sunduklarını aktardı.

Candemir Ongan şunları söyledi: “Tacize, dayağa, cinsel istismara, eş şiddetine kim maruz kalırsa telefon numaram bu, beni arayın’ diyen Genek Başkanımız Sayın Meral Akşener’e sesleniyorum: Ne değişti Sayın Genel Başkanım.

Peki böyle bir şey varsa ve gerçekten doğru ise size bu adayı açıklama riskini nasıl aldınız? Sizler bu verdiğiniz kararlarla; idealleri olan gençleri, kadınları, size inananları buradan kopardınız. Biz bu çirkinliklerin, kirli siyasetin hayatımız boyunca karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bugün itibari ile Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı ve Kozlu İlçe Başkanlığı olarak görevlerimizden ve İYİ Parti’den yönetimlerimiz ile birlikte istifa ediyoruz.” (Kısa Dalga)

Gündem