ABD Dışişleri Bakanı: Suriye devasa boyutta bir iç savaşın eşiğinde
Yayınlanma:
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, "Suriye devasa boyutlarda bir iç savaşın eşiğinde. Ülkenin bölünmesi, birkaç hafta içinde gerçekleşebilir, aylar değil" dedi.
Kısa Dalga - ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde Suriye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Rubio, Suriye’de “tam ölçekli bir iç savaşa” sadece birkaç hafta uzaklıkta olabileceği uyarısında bulunurken, geçiş dönemi yetkililerinin başarısı için umutlu olduğunu söyledi.
Rubio, “Açıkçası Suriye’nin karşı karşıya olduğu zorluklar göz önüne alındığında, geçiş otoritesi potansiyel bir çöküşte ve devasa boyutlarda bir iç savaşın eşiğinde. Ülkenin bölünmesi, birkaç hafta içinde gerçekleşebilir, aylar değil" ifadelerini kullandı.
Kaynak:ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.