ABD seçimleri | Trump, Harris'le yeni bir tartışma programı istemiyor

ABD seçimleri | Trump, Harris'le yeni bir tartışma programı istemiyor
ABD'de Kasım'da yapılacak seçim öncesi yapılan tartışma programından Harris zaferle çıktı. Trump, yeni bir tartışma programının olmayacağını söyledi.

Kısa Dalga - ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesi iki aday canlı yayında tartışma programına katıldı.

Programın ardından yapılan anketlerde Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’in programdan zaferle ayrıldığı sonucu çıktı.

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump ise Demokrat aday Kamala Harris ile ikinci bir başkanlık tartışmasına katılmayacağını açıkladı.

000-36fy978.jpg
Tartışma programı iki adayın el sıkışmasıyla başladı

Trump: Üçüncü tartışma olmayacak

Donald Trump, 5 Kasım’daki seçimler öncesinde Kamala Harris ile yeni bir başkanlık tartışmasına katılmayacağını duyurdu. Eski başkan, bu kararını sosyal medya platformu Truth Social’da paylaştı.

Cumhuriyetçi aday, yaptığı paylaşımda “Üçüncü tartışma olmayacak” diye yazdı. Haziran ayında Başkan Joe Biden ile bir tartışmaya katılan Trump, geçen salı günü de Harris ile karşı karşıya gelmişti.

Trump’ın Biden ile tartışma programı sonrası Demokratlar kötü performansı nedeniyle Biden’ın çekilmesi için baskı yapmış yerine Başkan Yardımcısı Harris aday gösterilmişti.

Harris yeniden karşılaşmak istiyor

Harris, Trump’ın açıklamasının ardından düzenlenen bir mitingde konuştu. “Seçmenlere karşı sorumluluğumuz gereği bir tartışma daha yapmalıyız” dedi. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya