İsrail, Hizbullah'ın istihbarat merkezini hedef aldı

İsrail, Hizbullah'ın istihbarat merkezini hedef aldı
İsrail, Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor. Son olarak başkent Beyrut'ta Hizbullah'ın istihbarat merkezi hedef alındı.

Kısa Dalga - İsrail ordusu, Hizbullah'ın Beyrut'taki istihbarat merkezini hedef aldığını açıkladı. Öte yandan İsrail, İran'ın salı günü gerçekleştirdiği balistik füze saldırısına yanıt olarak seçenekleri değerlendiriyor.

Cumartesi günü erken saatlerde Beyrut'un güney banliyölerinde bir patlama sesi duyuldu ve dumanlar görüldü, İsrail ordusu bölge sakinlerinin derhal tahliye edilmesi için üç uyarı yayınladı. İlk uyarıda Burj al-Barajneh mahallesindeki bir binada, ikincisinde ise Choueifat bölgesindeki bir binada yaşayanlar uyarıldı. Üçüncü uyarıda ise Burj al-Barajneh'in yanı sıra Haret Hreik'teki binalardan da bahsedildi.

Çatışmalar sürüyor

Hizbullah da cumartesi günü erken saatlerde yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Odaisseh kasabasına sızmaya çalıştığını ve burada çatışmaların devam ettiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü yaptığı açıklamada "İsrail'in yerinde olsaydı İran petrol sahalarını vurmanın alternatiflerini düşüneceğini" söyledi ve İsrail'in İran'a nasıl karşılık vereceğine henüz karar vermediğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

İsrail, Lübnan'daki Hizbullah militanlarını geri püskürtme ve Gazze'deki Hamas müttefiklerini ortadan kaldırma hedeflerini sürdürürken İran'ın petrol tesislerine yönelik bir saldırı olasılığı petrol fiyatlarını yükseltti. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya