İsrail medyası: Nasrallah'ın yerine geçmesi beklenen Safiyuddin öldü

İsrail medyası: Nasrallah'ın yerine geçmesi beklenen Safiyuddin öldü
İsrail medyası, Nasrallah'ın halefi olması beklenen Haşim Safiyuddin'in hava saldırısında öldüğünü bildirildi.

Kısa Dalga - İsrail medyasında Hasan Nasrallah'ın ölümünün ardından Hizbullah'ın lideri olması beklenen Haşim Safiyuddin'in de öldürüldüğü duyuruldu.

Safiyuddin'in geçen Cuma sabahının erken saatlerinde düzenlenen bir hava saldırısında öldüğünü bildirildi. Hizbullah ise bu durumu doğrulayan ya da yalanlayan bir açıklama yapmadı.

Haşim Safiyuddin kimdir?

Hizbullah'ın ikinci komutanı ve kurucu ortağı olduğu ifade edilen Haşim Safiyuddin 1964 yılında Güney Lübnan'da doğdu. Aynı zamanda Hasan Nasrallah'ın kuzeni olan Safiyuddin, onun 'gölgesi' olarak görülüyordu.

824328image1.jpg

Fiziki yapısı itibarıyla Nasrallah'a benzeyen ve onun gibi konuştuğu ifade edilen Safiyuddin eğitimini İran'ın Kum şehrinde tamamladı.

Ardından 1994 yılında Hizbullah'ın Beyrut Bölge Başkanlığı birimine atanan Safiyuddin, 1995 yılında ise Hizbullah'ın askeri faaliyetleri icra eden birimin başına atandı.

Kum'dan döndükten sonra Hizbullah'ın hükümete eşdeğer Yürütme Konseyi'nin başkanlığını üstlenen Safiyuddin, böylece iç politikaların uygulanmasından ve partinin idari yapısının geliştirilmesinden ve partinin yurtiçi ve yurtdışındaki, özellikle Arap dünyası, Afrika ve Latin Amerika'daki kurumlarını, fonlarını ve yatırımlarını denetlemekten sorumlu oldu.

Haşim Safiyuddin'in oğlu Reza, bu yıllarda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin kızı Zeynep ile evlendi. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya