İsrail: Yahya Sinvar öldürüldü

İsrail: Yahya Sinvar öldürüldü
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Hamas’ın siyasi lideri Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünü doğruladı.

Kısa Dalga - İsrail Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas’ın Siyasi Büro Şefi Yahya Sinvar’ın öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir yıl önce, Sukkot Bayramı'nda, Yahya Sinwar, 7 Ekim Katliamını organize etti ve bu saldırıda bin 200'den fazla İsrailli erkek, kadın ve çocuk vahşice katledildi. Bugün bir yıl sonra İsrail güçlerince ortadan kaldırıldı. Adalet yerini buldu. İsraillilere zarar veren her terörist bedelini ödeyecek.’’

Sinvar’ın, 7 Ekim 2023'te Hamas’ın Aksa Tufanı olarak isimlendirdiği operasyonla Gazze'yi çevreleyen güvenlik çitini aşarak yaklaşık bin 200 İsrailliyi öldürdüğü ve 250 kişiyi rehin aldığı saldırının planlayıcısı olduğu düşünülüyordu.

İsrail Ordusu birkaç saat önce, Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlenen saldırıda Hamas'ın siyasi lideri Yahya Sinvar'ın öldürülmüş olabileceğini, saldırıda öldürülenlerin kimliklerinin henüz doğrulanamadığını belirtmişti.

Hamas'ın önceki siyasi büro şefi İsmail Haniye de İsrail'in sorumlu tutulduğu bir suikast neticesinde temmuz ayında Tahran'da öldürülmüştü. (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya