İsveçli diplomat NATO görüşmesinden sonra Türkiye dosyalarını tuvalette unutmuş!

İsveçli diplomat NATO görüşmesinden sonra Türkiye dosyalarını tuvalette unutmuş!
İsveç'in NATO'ya girişi kapsamında Türkiye ile yapılan görüşmenin ardından İsveçli bir diplomatın Stockholm'deki havalimanının tuvaletinde görüşmeye ilişkin dosyaları unuttuğu ortaya çıktı. İsveç Başbakanlığı dosyaların gizli olmadığını öne sürdü.

Kısa Dalga - Rusya-Ukrayna savaşının ardından İskandinav ülkesi İsveç’in NATO’ya girmek istemesi ancak Türkiye’nin bu isteği bir süre veto etmesi süreciyle ilgili yeni bir durum ortaya çıkmıştı.

İsveçli yetkili görüşme dosyasını havalimanı tuvaletinde unutmuş!

Halk TV Dış Haberler'de yer alan habere göre, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'un, ülkesinin NATO’ya girmesine ilişkin Türkiye ile yaptığı görüşmeye ilişkin dosyaları, İsveçli bir yetkilinin Stockholm Arlanda Havalimanı’nda unuttuğu öğrenildi. Unutulan dosyalarda hassas diplomatik notların bulunduğu kaydedildi.

‘Gizli dosyalar değil’ açıklaması

Başbakanlık Basın Servisi medyada yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Bir çalışan tarafından dosyaların havalimanında unutulduğu doğrulandı, ancak bunların “gizli” olarak nitelendirilen belgeler olmadığı, güvenlik soruşturmasına ihtiyaç duyulmadığı kaydedildi.

Öte yandan İsveç basını ise Başbakanlık’ın bu açıklamasına karşı, tekrar belgelerin hassas bilgi içerdiğini öne sürdü. Dosyada görüşmeye ilişkin notlar ile diplomatik belgelerin bulunduğu belirtildi, ancak istihbarati bilgilerin bulunmadığı da kabul edildi.

Yaşanan olay ülkede güvenlik önlemleri ve diplomatlara yönelik prosedürleri tartışmaya açtı.

Kaynak:Alıntı: Halk TV

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.