İtalya'da 2 Türkiye vatandaşı festivale saldırı hazırlığı iddiasıyla gözaltında
Kısa Dalga - İtalyan medyası, iki kişinin çarşamba günü düzenlenen ve İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin de katıldığı kutlamalarda saldırı hazırlığında olduklarından şüphelenildiğini yazdı.
euronews'in haberine göre; İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, ülkenin orta kesimindeki Viterbo kentinde iki silahlı Türkiye vatandaşının, popüler bir yerel festivalden sadece birkaç saat önce gözaltına alındığını açıkladı.
Meloni, çarşamba gecesi gerçekleştirilen operasyonu “hızlı müdahale” olarak nitelendirerek, gözaltıların “eşsiz bir etkinliğin güvenli şekilde kutlanmasını sağladığını” söyledi.
Macchina di Santa Rosa festivali
Her yıl 3 Eylül’de şehrin koruyucu azizesi Santa Rosa onuruna düzenlenen “Macchina di Santa Rosa” festivali, binlerce kişinin katıldığı dini bir geçit töreni. Festivalde, “Facchini di Santa Rosa” adı verilen 100 taşıyıcı, yaklaşık 5 ton ağırlığında ve ışıklarla donatılmış devasa bir yapıyı kentin dar Ortaçağ sokaklarından geçiriyor.
Kaynak:Alıntı
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.