Musk, kritik eyaletlerde Trump destekçilerine 1 milyon dolar dağıtacak

Musk, kritik eyaletlerde Trump destekçilerine 1 milyon dolar dağıtacak
Musk, Trump için harekete geçti ve "Şu andan itibaren seçime kadar her gün dilekçeyi imzalayan kişilere rastgele 1 milyon dolar ödül vereceğiz” dedi

Kısa Dalga - Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan X ve Tesla gibi önemli markaların sahibi, teknoloji milyarderi Elon Musk, cumartesi günü çekişmeli eyaletlerde kayıtlı seçmenlere her gün 1 milyon dolar vereceğini açıkladı.

Musk’ın açıklaması, çekilişin insanlara kayıt olmaları için para ödemeyi yasaklayan yasaları ihlal edebileceğini söyleyen seçim hukuku uzmanlarının tepkisini çekti.

‘Dilekçeyi imzalayan kişilere rastgele 1 milyon dolar ödül vereceğiz’

T24’ün aktardığına göre, Musk, Harrisburg, Pennsylvania'daki bir kampanya etkinliğinde “Kritik eyaletlerde 1 milyondan fazla, belki de 2 milyon seçmenin Birinci ve İkinci Değişiklikleri destekleyen dilekçeyi imzalamasını sağlamaya çalışmak istiyoruz. Şu andan itibaren seçime kadar her gün dilekçeyi imzalayan kişilere rastgele 1 milyon dolar ödül vereceğiz” dedi.

75 milyon dolardan fazla bağışta bulundu

Musk, siyasi eylem komitesi tarafından başlatılan, ifade özgürlüğü ve silah taşıma haklarını destekleyen bir dilekçeden bahsediyor. Musk, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın başkanlık kampanyasını desteklemek amacıyla America PAC adlı bir siyasi eylem organizasyonu başlatmıştı. Grup, çekişmeli eyaletlerde seçmenleri harekete geçirmeyi ve oy kullanmak üzere kayıt yaptırmalarını sağlıyor ancak hedefe ulaşmakta zorlandığına dair işaretler bulunuyor. Musk, Trump yanlısı süper PAC'ına 75 milyon dolardan fazla bağışta bulunmuştu. Şimdi de çekilişin Trump seçmenleri arasında kayıtları artıracağını umduğunu söyledi.

Musk 1 milyon dolarlık ödülü açıkladıktan kısa bir süre sonra kalabalığa “Bu tek seferlik bir talep. Sadece oraya gidin ve arkadaşlarınızla, ailenizle, tanıdıklarınızla ve sokakta karşılaştığınız insanlarla konuşun ve onları oy vermeye ikna edin. Tabii ki kayıt olmalısınız, kayıt olduklarından emin olun ve oy verdiklerinden emin olun.” dedi

İlk kazanan cumartesi günü belli oldu ve Musk Harrisburg'daki etkinliğinde bir Trump destekçisine dev bir çek vererek “Her neyse, rica ederim” dedi. Pittsburgh'daki bir etkinlikte de ikinci kazananı açıkladı ve “ERKEN OY VERİN” yazılı büyük pankartlarla süslenmiş bir sahnede yine çeki verdi.

4317676b-ebdc-468d-8fc7-241a07ddfe65-5dfaa856.webp

‘Kolluk kuvvetlerinin inceleyebileceği bir şey’

Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, pazar günü NBC'nin “Meet the Press” programına verdiği mülakatta Musk'ın hediyesinin “son derece endişe verici” olduğunu ve “kolluk kuvvetlerinin inceleyebileceği bir şey” olduğunu söyledi. Demokrat olan Shapiro daha önce eyalet başsavcısıydı.

Federal yasalara göre cezası beş yıla kadar hapis

Federal yasalara göre “oy kullanmak üzere kayıt yaptırmak ya da oy kullanmak için ödeme yapan, ödeme teklif eden ya da ödeme kabul eden” herkes suç işlemiş sayılıyor. Bu suçun cezası beş yıla kadar hapis. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya