Nasrallah'dan sonra İran'ın dini lideri Hamaney 'güvenli yere' taşındı

Nasrallah'dan sonra İran'ın dini lideri Hamaney 'güvenli yere' taşındı
İsrail'in Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "güvenli yere" transfer edildiği belirtildi.

Kısa Dalga - İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) 27 Eylül Cuma günü Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırılarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü açıklamasının ardından İran'la ilgili bir iddia ortaya atıldı.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Tahran tarafından bilgilendirildiği ifade edilen iki kaynak, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in 'artırılmış güvenlik önlemleriyle birlikte İran içinde güvenli bir yere transfer edildiğini' söyledi. Kaynaklar, İsrail'in Nasrallah'la ilgili açıklamasının ardından bir sonraki adıma karar verilebilmesi için İran'ın Hizbullah ve diğer 'vekil gruplarıyla' sürekli bağlantı içinde olduğunu aktardı.

Hamaney'den açıklama

Hamaney, daha sonra yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de bir yıldır devam eden savaşından hiçbir ders almadığını söyleyerek, bölgedeki tüm 'direniş güçlerinin Hizbullah'ın yanında olduğunu ve onu desteklediğini' söyledi ve ekledi:

"Bölgenin kaderine, ön cephede Hizbullah'la birlikte direniş güçleri karar verecektir. Lübnan İsrail'i eylemlerine pişman edecektir." (Dış Haberler)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya