Oğlu Leydi Diana'yla birlikte ölmüştü: Al Fayed tecavüzle suçlanıyor

Oğlu Leydi Diana'yla birlikte ölmüştü: Al Fayed tecavüzle suçlanıyor
Leydi Diana ile birlikte trafik kazasında ölen Dodi el-Fayed'in babası olan Mohamed Al Fayed hakkında ölümünden sonra çok sayıda tecavüz iddiası gündeme geldi.

Kısa Dalga - 1997'de Paris'te eski İngiltere tahtının varisi Leydi Diana ile birlikte trafik kazasında ölen iş adamı Dodi el-Fayed'in babası olan Mohamed Al Fayed'in ölümünün ardından çok sayıda tecavüz iddiası gündeme geldi.

Beş kadın, Londra'daki lüks mağaza Harrods'ta çalıştıkları dönemde eski patronları Mohamed Al Fayed tarafından tecavüze uğradıklarını iddia ediyor.

BBC, geçen yıl 94 yaşında hayatını kaybeden milyarderin kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu veya tecavüz ettiğini söyleyen 20'den fazla eski çalışanla görüştü.
Fayed'in Harrods'a sahip olduğu dönemde, mağazanın sadece müdahale etmemekle kalmayıp aynı zamanda taciz iddialarının örtbas edilmesine yardımcı olduğuna dair kanıtlar toplandı.

Harrods'un mevcut sahipleri, iddialar karşısında "dehşete düştüklerini" ve Fayed'in kurbanlarının başarısızlığa uğratıldığını belirterek mağaza adına içtenlikle özür diledi.
Bazı kadınları temsil eden hukuk ekibinden avukat Bruce Drummond, "Bu şirketteki yolsuzluk ve istismar ağı inanılmaz ve çok karanlıktı" dedi.

Yeni iddialar ortaya çıkıyor

İlk haberin yayınlanmasından sonra, BBC ile temasa geçen diğer eski Harrods çalışanları da Mohamed Al Fayed'in kendilerini istismar ettiğini öne sürdü.
Olayların Londra, Paris, St. Tropez ve Abu Dabi'de meydana geldiği iddia ediliyor.

Fayed'in Park Lane'deki dairesinde kendisine tecavüz ettiğini söyleyen kadınlardan biri, "Bunun olmasını istemediğimi açıkça belirttim. Rıza göstermedim. Sadece bitmesini istedim" dedi.

Bir başka kadın ise Fayed'in Mayfair'deki evinde kendisine tecavüz ettiğinde genç bir kız olduğunu belirtti. "Mohamed Al Fayed bir canavardı, hiçbir ahlaki pusulası olmayan bir cinsel avcıydı," diyen kadın, Harrods'taki tüm personelin onun 'oyuncağı' olduğunu da ekledi:

"Hepimiz çok korkuyorduk. Aktif olarak korku yaratırdı. 'Atla' dediğinde çalışanlar 'Ne kadar yükseğe?' diye sorardı."

Fayed hayattayken de cinsel saldırı iddialarıyla karşı karşıya kalmıştı, ancak bu iddialar daha önce görülmemiş boyutta ve ciddiyette. BBC, çok daha fazla kadının saldırıya uğramış olabileceğine inanıyor.

f9183ee2-039e-4023-87a3-a243b8c1e262.jpeg

'Fayed alçaktı'

Fayed'in girişimcilik kariyeri, Mısır'ın İskenderiye sokaklarında yoldan geçenlere gazlı içecek satarak başladı. Ancak milyoner bir Suudi silah tüccarının kız kardeşiyle evliliği, yeni bağlantılar kurmasına ve bir iş imparatorluğu oluşturmasına yardımcı oldu.
1974'te İngiltere'ye taşındı ve 1985'te Harrods'u devraldığında zaten tanınmış bir figürdü. 1990'lar ve 2000'lerde düzenli olarak televizyonun sohbet ve eğlence programlarına konuk oluyordu.

Bu arada, oğlu Dodi, 1997 yılında Galler Prensesi Diana ile birlikte bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Fayed, Netflix'te yayınlanan "The Crown" dizisinin son iki sezonunda yeni nesil tarafından da tanınmaya başladı.

BBC'nin konuştuğu kadınlar, onun sevimli ve cana yakın olarak tasvir edilmesinin gerçeklerden uzak olduğunu söylüyor.

1988'den 1991'e kadar onun kişisel asistanı olarak çalışan Sophia, "O aşağılık biriydi," dedi ve kendisine birden fazla kez tecavüz etmeye çalıştığını iddia etti:

"Bu beni kızdırıyor, insanlar onu böyle hatırlamamalı. O böyle biri değildi."

Harrods'un kadın ve erkek personeli, Fayed'in düzenli olarak mağazanın geniş satış katlarını gezdiğini ve çekici bulduğu genç kadın asistanları üst kattaki ofislerinde çalışmak üzere terfi ettirdiğini anlattı.

Cinsel saldırıların Harrods'un ofislerinde, Fayed'in Londra'daki dairesinde veya yurtdışı seyahatlerinde—genellikle Paris'te, aynı zamanda sahibi olduğu Ritz Oteli'nde ya da yakındaki Villa Windsor'da—gerçekleştiği iddia ediliyor. (Dış Haberler Servisi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya