Rusya ile Ukrayna arasında esir takası gerçekleşti
Kısa Dalga - Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşta dün esir takası yapıldı. 175 mahkum takas edildi.
Mahkumlar iki ülkenin kuzey sınırında serbest bırakıldıktan sonra Ukrayna'nın Çernigiv kentindeki bir hastaneye götürüldü.
Euronews'e göre, yapılan esir takası savaşın başlamasının ardından yapılan en büyük esir takası oldu.
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hepsi derhal gerekli tıbbi ve psikolojik yardımı alacaklar," dedi.
Zelenski, "Bugünkü takası mümkün kıldıkları için başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere tüm ortaklarımıza da minnettarız" dedi.
Barış yolunda ilk adım: Putin, Trump'ın teklifini kabul etti
İddia: Türkiye'nin de olduğu 6 ülke Ukrayna'ya asker göndermeyi tartışıyor
Kaynak:Euronews
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.