Trump suikast girişiminin yaşandığı yerde miting yaptı

Trump suikast girişiminin yaşandığı yerde miting yaptı
ABD başkan adayı Donald Trump, suikast girişiminin yaşandığı Pensilvanya’nın Butler bölgesinde destekçileriyle buluştu. Mitinge Başkan yardımcısı adayı J.D Vance ve Elon Musk da katıldı.

Kısa Dalga - ABD başkan adayı ve eski başkan Donald Trump, 13 Temmuz’da suikast girişimi yaşadığı Pensilvanya’nın Butler bölgesinde miting düzenledi. Trump’a başkan yardımcısı adayı J.D Vance ve teknoloji milyarderi Elon Musk eşlik etti.

Trump, bu alanda miting yaparak "her zamankinden daha güçlü ve kararlı" olduklarını destekçilerine göstermek istediğini belirtti.

Musk da katıldı

Mitingin sürpriz konuşmacısı Elon Musk, Donald Trump'ı "ifade özgürlüğünün savunucusu" olarak tanımlarken, mevcut başkanla karşılaştırma yaparak Trump’ın ne kadar güçlü ve dirençli olduğunu vurguladı.

Musk, "Bir yanda merdivenden çıkamayan bir başkan var, diğer yanda ise yüzünden kanlar akarken savaşmaya devam eden biri" ifadelerini kullandı.

Saldırıya uğramıştı

Donald Trump, 13 Temmuz'da mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramış, mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından teşebbüste bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

Suikast girişimi sırasında mitinge katılan itfaiyeci Corey Comperatore hayatını kaybetmiş, James Copenhaver ve David Dutch yaralanmıştı.

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Dünya