2026'da yurttaş saniyede 495 bin 658 lira vergi ödeyecek

2026'da yurttaş saniyede 495 bin 658 lira vergi ödeyecek
Ozan Bingöl, "Önümüzdeki yıl saniyede 495 bin 658 lira vergi ödeyeceğiz. Toplamda ise bizlerden 15 trilyon 631 milyar lira vergi toplayacaklar" dedi.

Kısa Dalga - 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 2026 bütçesine ilişkin değerlendirme yaptı. Bingöl, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"2026 bütçesi Mecliste kabul edildi. Böylece önümüzdeki yıl saniyede 495.658 lira vergi ödeyeceğiz. Toplamda ise bizlerden 15 trilyon 631 milyar lira vergi toplayacaklar. Ödeyeceğimiz bu verginin;

-8,5 trilyon lirası sadece iki dolaylı vergiden yani ÖTV ve KDV’den

-3,5 trilyon lirası Gelir Vergisinden,

-1,7 trilyon lirası Kurumlar Vergisinden,

-Geri kalan 2 trilyon lirası ise diğer tüm vergi ve harçlardan toplanacaktır. Ama yine de yetmeyecektir. Önümüzdeki yıl bütçe açığı tahmini 2,7 trilyon lira, faiz ödemesi de 2,7 trilyon liradır."

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.