Bakan Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması

Bakan Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması
Bakan Işıkhan, "Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aralık ayının başında işçi, işveren temsilcileriyle süreci başlatacağız" dedi.

Kısa Dalga - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılı asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

TRT Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin son kararı asgari ücret komisyonun vereceğini belirterek, şunları söyledi:

"Asgari ücret sürecine erken başlamış olduk. Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşların hayat standartlarını yükselmek için politikalar sağlıyoruz. Bakanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asgari ücrette hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz konu değil. Aralık ayının başında işçi, işveren temsilcileriyle süreci başlatacağız."

"Asgari ücreti 90 katına çıkardık"

"Kapsamlı şekilde işgücünün taleplerini karşılayacak oranları hep birlikte istişarede bulunarak gündeme getiriyorlar" diyen Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücreti nominal olarak 90 katına çıkardık. Asgari ücretle ilgili destek veriyoruz, 700 liraya çıkardık bu rakam çok önemli." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi