Emekli maaşları: Sıfır zam ihtimali var

Emekli maaşları: Sıfır zam ihtimali var
SGK uzmanı Murat Göktaş, düzenleme yapılmazsa kök aylığı 8 bin 500 TL ile 12 bin 500 TL arasında olan emeklilerin sıfır zam ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kısa Dalga- Emekli maaşı ve asgari ücrete yapılacak zamla ilgili tartışmalar devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi yüzde 8.2 oranında bir zam hakketti. Emekli maaş zammı için önmüzdeki ayların enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor.

HaberTürk'ün yayınına katılan SGK uzmanı Murat Göktaş, "Tahmini olarak yüzde 14.92 oranında gerçeklemiş olacak son 6 ay içerisinde. Bu da SSK ve Bağ-Kur emeklisi için en az yüzde 14.92 oranında bir artış anlamına geliyor" dedi.

Memur ve memur emeklisi daha az

Memur ve memur emeklisi için durumun biraz daha farklı olduğunu söyleyen Göktaş, "Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme ve enflasyon farkı uygulaması var. Toplu sözleşmeye göre ocak ayında yüzde 6 oranında alacaklar ve enflasyon farkı ile birlikte muhtemelen 5 puan civarında oradan gelecek yüzde 11 civarında zam alacaklar. Memur ve memur emeklisi SSK ve Bağ-Kur'lulardan daha az maaş alacaklar"

Sıfır zam ihtimali

Göktaş, Kök aylığı 8 bin 500 TL ile 12 bin 500 TL arasında olan emeklilerin sıfır zam ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti:

"Ocak ayında özel bir düzenleme yapılmazsa bu iki maaş arasında olanlar hiç zam almamış olacaklar. Çünkü 8 bin 500 TL alan birine zam yapsanız dahil 12 bin 500 TL'yi geçmeyecek. Onun için ocak ayında özel bir düzenleme yapılıp bu rakam artırılmazsa 8 bin 500 TL ile 11 bin TL arasında alanlar hiç zam almamış olacak. En düşük emekli aylığını artırdıkça aradaki makas daraldıkça daralıyor. Kök aylıklarla ilgili bir düzenleme şart." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi