Erik tezgahlarda yerini aldı: Fiyatı dudak uçuklatıyor

Erik tezgahlarda yerini aldı: Fiyatı dudak uçuklatıyor
Havaların ısınmasıyla birlikte yazın habercisi olan sembol meyveler erik ve çağla tezgahlarda yerini almaya başladı. Görenlerin ağzı sulanırken almak isteyenler etiket fiyatını görünce eli boş kalıyor.

Kısa Dalga - Mart ayını yarılamaya yaklaşmışken havaların ısınmasının da etkisiyle yaz meyveleri yavaştan manav tezgahlarında görünmeye başladı. İlk yaz meyveleri erik ve çağla görenlerin iştahını kabartırken fiyatı dudak uçuklatıyor.

Kiloyla değil, taneyle satılıyor

Eriğin tanesi 40 liradan satılırken, çağlanın kilosu ise 350 liradan satışa çıktı. Eriğin kilosu 4 bin TL’ye denk geldiği için, 50 gramlık küçük paketler halinde satılmaya başlandı.

Bu haliyle sıradan vatandaşın erik alması imkansıza yakınken, genelde aşeren hamileler ve maddi durumu el verenler tercih ediyor.

'Maalesef' sorumlu biz değiliz

Çağlanın kilosu ile 350 liradan satışa sunulunca, müşterilerden tepki almak istemeyen esnaf fiyatlardan kendinin sorumlu olmadığını göstermek için etiketlere “Maalesef" yazmaya başladı. Erik ve çağlada fiyatların bayramdan sonra düşmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi