Merkez Bankası anketi açıklandı: Enflasyon tahminleri yükseldi
Kısa Dalga - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ekim 2025 Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları yayınladı.
Katılımcıların 2025 yıl sonu TÜFE (tüketici enflasyonu) beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde 29,86 iken bu dönemde yüzde 31,77’ye yükseldi.
Enflasyon beklentisi yüzde 23,26'ya yükseldi
12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 22,25’ten 23,26’ya çıkarken iki yıl sonraki enflasyon beklentisi ise yüzde 16,78’den 17,36’ya yükseldi.
Katılımcıların yıl sonu dolar/TL kuru beklentisinde düşüş yaşandı. Buna göre, bir önceki anketteki 43,85 TL seviyesinden 43,56 TL’ye geriledi.
Bir yıl sonraki döviz kuru tahmini ise 48,96 TL’den 49,75 TL’ye yükseldi.
Büyüme tahminlerinde de yukarı doğru beklenti oluştu. GSYH büyüme beklentisi, bir önceki anket dönemindeki yüzde 3,2 seviyesinden yüzde 3,3’e çıkarıldı. 2026 yılı büyüme tahmini ise yüzde 3,7’den yüzde 3,8’e yükseldi.
Hazır giyim ve tekstil sektöründen kriz uyarısı: “6 ay sonra ürün bulamayacağız”
Araştırma: Halkın yüzde 68'i yaşam tarzında Batı'yı örnek alıyor
Yoksulluk raporundaki çarpıcı sonuç: Türkiye gelir eşitsizliğinde Avrupa birincisi
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.