Rekabet Kurulu, Apple'ın aralarında olduğu 5 şirkete soruşturma açtı
Kısa Dalga - Daha önce zincir marketlere de soruşturma açan Rekabet Kurulu, Apple Destek Bilişim, Easycep Bilişim , Getmobil Teknoloji ve HB Bilişim hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.
Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada Apple, Destek Bilişim Proje ve Servis Hizmetleri Sanayi Dış Ticaret Anonim Şirketi, Easycep Bilişim ve Ticaret AŞ, Getmobil Teknoloji AŞ ve HB Bilişim Teknolojileri Sanayi Tic. AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar verildiğini duyurdu.
Apple'ın yeniden satıcıların fiyatlarına müdahale ve geri alım fiyatlarını soruşturma açılan diğer firmalarla koordine ettiği iddia ediliyor.
Opet'e soruştuma: Rekabet Kurulu inceleyecek
Fakir, Teknosa, Vatan Bilgisayar ve MediaMarkt hakkında soruşturma başlatıldı
Soruşturma dalgası sürüyor: Marketlerden sonra ünlü bir markaya da soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan soruşturma: Aralarında Netflix, Disney+, Exxen var
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.