Trump'ın tarifeleri milyarderleri de sarstı: İşte servetleri azalan ve katlanan isimler
Kısa Dalga - ABD Başkanı Donald Trump'ın kendi ülkesi için "ilaç" olarak nitelendirdiği yeni gümrük tarifeleri piyasaları allak bullak etti.
1 Nisan 2025'te Forbes'un açıkladığı küresel milyarderler sıralamasında yer alan isimler, birkaç gün içerisinde piyasaların yaşadığı şok ve hisse senetlerinde yaşanan tarihi değer kaybıyla eşi görülmemiş şekilde eridi.
En zengin 100 kişinin serveti 376 milyon dolar eridi
En zengin 100 kişinin servetinde yaşanan kayıp 1 hafta sonra yani 8 Nisan itibariyle toplam 376 milyar dolar oldu.
Musk’ın serveti arttı
Kayıpların arasında en çok karlı çıkan ismin Trump'ın yakın arkadaşı ve destekçisi Elon Musk oldu. İlk 100 içerisindeki Amerikalı milyarderler servetlerinden bir haftada 216 milyar dolar kaybederken Musk'ın serveti ise 23 milyar dolar arttı.
Servet kaybında zirvede, Davos yerine Trump'ın yemin törenine katılmayı tercih eden META'nın patronu Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg'in serveti 33 milyar dolar gerilerken onu lüksün sembolü LVMH'nin patronu Bernard Arnault 29.4 milyar dolar kayıpla ve Oracle'ın patronu Larry Ellison 28.7 milyar dolarla takip etti.
Amazon CEO'su Jeff Bezos 19 milyar dolarlık servet kaybı yaşarken Google hissedarları Larry Page 18.3 milyar dolar, Sergey Brin ise 17 milyar dolarlık kayıplarla karşı karşıya kaldı.
Sıralamanın kalanında ise Zara'nın patronu Amancio Ortega, Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun, e-ticaret devi Interactive Brokers'ın kurucusu Thomas Peterffy, Dell'in patronu Michael Dell yer alıyor.
Kimler kazançlı çıktı?
Bu fırtınanın kazananları listesinde ise zirvede elbette Tesla, X ve SpaceX'in patronu Elon Musk var. Krizi çok önceden tahmin ederek nakde geçen Warren Buffet onu izlerken, Hintli altyapı ve liman yatırımcısı Gautam Adani, Sun Pharma'nın kurucusu Hintli Dilip Shanghvi, hastane yatırımcısı Thomas Frist, Red Bull'un büyük hissedarı Avusturyalı Mark Mateschitz, Nutella'nın patronu İtalyan Giovanni Ferrero oldu.
Kaynak:Alıntı: T24
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.