12 ilde operasyon: Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 50 kişi için gözaltı kararı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütleriyle irtibat ve menfaat ilişkisi içerisinde oldukları değerlendirilen aralarında polis, avukat ve gümrük muhafaza memurları gibi kamu görevlilerinin de bulunduğu 50 şüpheliye yönelik operasyon başlatıldığını ve bu kişiler hakkında gözaltına kararı verildiğini açıkladı.
Kısa Dalga- Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında suç örgütlerine yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendiğini duyurdu. Gürlek, suç örgütleriyle irtibat ve menfaat ilişkisi içinde oldukları değerlendirilen, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.
Gürlek'in verdiği bilgilere göre soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından "yeni nesil suç örgütleri"ne yönelik yürütülüyor. Soruşturma kapsamında örgüt yöneticileri ve üyelerinin, görev ve yetki sınırlarını aşan bazı kamu görevlilerinden suç kaydı, aranma kaydı, yakalama kaydı, kırmızı bülten bilgileri, araç sorgulamaları ve gümrük geçiş bilgileri gibi çeşitli verilere ulaştıklarının tespit edildiği belirtildi.
Kamu görevlileri de gözaltında
Operasyon kapsamında 2 denetimli serbestlik memuru, 1 zabıt kâtibi, 1 gümrük muhafaza müdür yardımcısı, 15 gümrük muhafaza memuru, 10 polis memuru ve 2 avukatın da aralarında bulunduğu toplam 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı operasyonlar İstanbul, Muğla, Bursa, Edirne, Çanakkale, Sivas, Tekirdağ, Diyarbakır, İzmir, Balıkesir, Ankara ve Kayseri'de gerçekleştirildi.
5 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 28 kişi hakkında gözaltı kararı
Bakan Gürlek sosyal medya hesabından şu bilgiler paylaştı:
"Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan'ın liderliğinde, İçişleri Bakanlığımızla tam bir koordinasyon içerisinde; suç örgütleriyle, örgütlü suç yapılanmalarıyla ve bu yapılara alan açmaya çalışan her türlü kirli ilişki ağıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.
Bu kapsamda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımız Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yeni nesil suç örgütlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, suç örgütleriyle irtibat ve menfaat ilişkisi içerisinde oldukları değerlendirilen şüphelilere yönelik başarılı bir operasyon başlatılmıştır.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımızınca yürütülen soruşturmada; örgüt yöneticileri ve üyelerinin, görev ve yetki tanımına aykırı hareket eden bazı kamu görevlilerinden suç kaydı, aranma kaydı, yakalama kaydı, kırmızı bülten, araç kaydı sorgulama ve gümrük geçiş bilgileri gibi hususlarda bilgi aldıklarına yönelik tespitler yapılmıştır.
Bu kapsamda; 2’si denetimli serbestlik memuru ve 1’i zabıt kâtibi, 1’i gümrük muhafaza müdür yardımcısı, 15’i gümrük muhafaza memuru, 10’u polis memuru, 2’si avukat, olmak üzere toplam 50 şüpheli hakkında gözaltı verilmiş; İstanbul, Muğla, Bursa, Edirne, Çanakkale, Sivas, Tekirdağ, Diyarbakır, İzmir, Balıkesir, Ankara ve Kayseri illerinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmiştir.
Devletin imkânlarını suç örgütlerinin hizmetine sunmaya, kamu görevinin vakarını ve milletimizin devlete olan güvenini zedelemeye yeltenen kimseye müsamaha gösterilmeyecek; kamu gücünü kişisel ya da örgütsel çıkarlar için kullanmaya teşebbüs eden hakkında adli işlemler gecikmeksizin tesis edilecektir.
Bu vesile ile bu başarılı operasyonu titizlikle yürüten Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, operasyon sürecinde etkin ve koordineli şekilde büyük bir özveri ile görev yapan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüze ve kahraman Türk polis teşkilatı mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyorum.
Bu mücadelenin temel amacı; milletimizin huzurunu korumak, kamu düzenini güçlendirmek ve vatandaşlarımızın devlete, adalete ve hukuka olan güvenini daha da artırmaktır. Türkiye Yüzyılı’nda hukuk devletinin gücünü, suç örgütlerinin karşısında en kararlı şekilde göstermeye devam edeceğiz."
24 ilde 32 organize suç örgütüne operasyon: 197 kişi tutuklandı
Kaynak: Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

