30 yıldır oğlunu arıyordu: Cumartesi Annesi Emine Ocak kalp krizi geçirdi
Kısa Dalga- 30 yıl önce oğlu Hasan Ocak'ı kaybeden ve oturma eylemine ilk başlayanlardan olan 89 yaşındaki Emine Ocak, kalp krizi geçirdi.
T24'ün haberine göre Ocak Ailesi, Emine Ocak'ın 20 Haziran’da solunum yetmezliğine bağlı olarak kalp krizi geçirdiğini paylaştı. Ocak, yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulduğu belirtildi.
1995 yılında gözaltında kaybedilen Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak, oğlunun akıbetini öğrenmek ve sorumluların yargılanması için yıllarca mücadele verdi. Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri'nin simge isimlerinden biri olan Ocak, oturma eylemleriyle kamuoyunun dikkatini kayıplara çekti.
Kaynak:Alıntı: T24
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.