AFAD’ın Saimbeyli depremi için ön değerlendirme raporu: 16 artçı kaydedildi
Adana’nın Saimbeyli ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından hazırlanan AFAD’ın ön değerlendirme raporunda, depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiği ve büyüklükleri 1 ile 2,4 arasında değişen 16 artçı sarsıntı kaydedildiği belirtildi. Kurum tarafından hasarlı binalara girilmemesi uyarısı yapıldı.
Kısa Dalga- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün ( 4 Ekim) saat 14.43’te merkez üssü Adana’nın Saimbeyli ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu yayımladı.
Rapora göre deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. ANKA'nın haberine göre, depremin merkez üssüne en yakın yerleşim yeri; 7,114 kilometre uzaklıktaki Feke ilçesine bağlı Akoluk köyü oldu.
Depremin hangi faydan kaynaklandığının, ayrıntılı sismolojik ve saha çalışmaları sonucunda belirleneceğini bildirildi.
Raporda, bölgede 1900 yılından bu yana büyüklüğü 4 ve üzerinde 32 deprem meydana geldiği, bunların en büyüğünün 5,7 olduğu belirtildi.
Bölgede ayrıca 1900 öncesine ait 3 tarihsel deprem kaydı bulunduğu kaydedildi.
146 ivmeölçerden alınan verilere göre en yüksek ivme, Saimbeyli’deki 0131 kodlu istasyonda doğu-batı bileşeninde 83,454 gal olarak ölçüldü.
AFAD, rapordaki bilgilerin depremi izleyen ilk bir saat içinde üretilen verilerle hazırlandığını belirterek, bölgede hasarlı yapı bulunması halinde bu yapıların kullanılmaması uyarısında bulundu.
Adana ve Osmaniye'de arka arkaya 4,8, 4,9 ve 5,2 büyüklüğünde deprem
Marmara için yeni “sürünme” verileri tartışması: Demirtaş’tan 7 şiddeti üzeri deprem uyarısı
Marmara’da deprem hareketliliği | Kandilli Rasathanesi’nden açıklama: Adalar'ın güneyinde 117 deprem
Kaynak: ANKA
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

