Akit yazarından Ortadoğu krizine çözüm önerisi: Atom bombası yapalım!

Akit yazarından Ortadoğu krizine çözüm önerisi: Atom bombası yapalım!
Akit'ten İbrahim Karataş, Türkiye'nin atom bombası yapması gerektiğini, Rusya ve Pakistan'ın yardımcı olacağını savundu ve ekledi: "Ambargo uygulanır ama olsun"

Kısa Dalga - "Bazıları görmezden gelse de bölgedeki İsrail tehdidi Türkiye için de geçerli. Bugün Akdeniz’de bir gemimizi vursalar kesin savaşırız. Çünkü askerimizin kanını yerde bırakmayız ve İsrail’e Mavi Marmara olayında olduğu gibi bir kez daha tolerans göstermeyiz. Ancak savaşırsak belki de yenileceğiz. Veyahut bir şekilde yenersek diğer nükleer güçler saldıracak. Oysaki nükleer silahımız olsa hiçbiri İsrail için savaşmaz."

Bu sözler, AKP'ye yayın organı Yeni Akit yazarlarından İbrahim Karataş'a ait.

Karataş, bugünkü "Tekraren: Türkiye atom bombası üretmeli" başlıklı yazısında , Türkiye'nin atom bombası üretmesi durumunda, İsrail'in Türkiye'ye bulaşamayacağını savundu .

Karataş "Nükleer Silahsızlanma Anlaşması" dediği, gerçekte "Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması" olan anlaşmadan da çıkılmasını savunarak, Türkiye'nin nükleer silah üretmesine Rusya ve Pakistan'ın yardımcı olacağını iddia etti.

Karataş'ın yazısında yer verdiği ifadeler özetle şöyle:

"Kuzey Kore'ye atom bombaları yüzünden bir şey yapamıyorlar"

(...) Söylenmesi gereken asıl şey nükleer silah sahibi olma gereğidir. Bu öyle bir silah ki tanklarınız, uçaklarınız, büyük bir ordunuz olmasa bile sizi nerdeyse yenilmez bir güç yapıyor. Bugün Kuzey Kore’ye dokunulmuyorsa sebebi atom bombalarıdır. Düşmanları Kuzey Kore’yi elbette yenerler ama kayıpları da yüksek olacağı için bulaşmamayı tercih ediyorlar.

Eğer bugün İran’ın atom bombası olsaydı İsrail İran’ı tehdit edemezdi. Şayet İsrail’in atom bombaları olmasaydı bu kadar vahşi katliamlar yapamazdı. Arap ülkeleri de bu kadar korkak davranmazdı.

"Nükleer silahımız olsa..."

Bazıları görmezden gelse de bölgedeki İsrail tehdidi Türkiye için de geçerli. Bugün Akdeniz’de bir gemimizi vursalar kesin savaşırız. Çünkü askerimizin kanını yerde bırakmayız ve İsrail’e Mavi Marmara olayında olduğu gibi bir kez daha tolerans göstermeyiz.

Ancak savaşırsak belki de yenileceğiz. Veyahut bir şekilde yenersek diğer nükleer güçler saldıracak. Oysaki nükleer silahımız olsa hiçbiri İsrail için savaşmaz.

"Rusya ve Pakistan bize destek verir"

Bazıları Türkiye’nin Nükleer Silahsızlanma Antlaşmasına imza attığını söyleyecek. Hani şu nükleer silah sahibi ülkelerin başka ülkeler de mezkûr silahlara sahip olmasın diye dayattığı antlaşma. Öyle bir antlaşma ki başkasının atom bombası üretmesine engel olmayı amaçlıyor ama zaten bombaları olan ülkelerden bombalarını yok etmelerini istemiyor.

Dolayısıyla adı geçen antlaşma Türkiye’yi savunmasız bırakmak dışında bir işe yaramıyor. Hem antlaşmadan çekilmeden de atom bombası üretilir ve İsrail gibi varlığı inkâr edilebilir. Atom bombası üretmede Pakistan ve hatta şu dönemde Rusya’nın destek vereceğini sanıyoruz.

"Ambargolara maruz kalırız ama olsun"

Yine de atom bombası ürettiğimiz öğrenilirse ambargolara maruz kalacağız ama olsun. Mesela Pakistan’a nükleer silah sahibi olduğu için çok çektirdiler ve hâlâ çektiriyorlar. Ancak Pakistan da atom bombaları sayesinde 1.5 milyarlık Hindistan’a karşı kendini korumuş oldu. Türkiye bağlamında hiç bir ambargo milyonlarca insanı atom bombalarıyla katledilmiş, kalanlarınsa utanç içinde yaşadığı bir ülkedeki rezil hayattan daha kötü olamaz. Devletimiz gerekeni yapmalıdır. Yapmazsa 85 milyonun vebali üzerindedir." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem