AKP, bağımsız Sakarya milletvekilini de partiye katmaya çalışmış
Kısa Dalga - İYİ Parti'den istifa eden bağımsız Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sözcü TV'de katıldığı programda AKP'den partiye katılması yönünde üç kez davet aldığını açıkladı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa edip AKP’ye geçmesi henüz gündemde sıcaklığını korurken Ümit Dikbayır’a bu konu üzerinden soru yöneltildi.
Çerçioğlu’nun AKP’ye geçmesini değerlendiren Dikbayır, Çerçioğlu’nun davranışını eleştirerek, kendisini en sert biçimde ayıpladığını söyledi. Aydınlı hemşerilerinin ve vatandaşın Çerçioğlu'na çok kızgın olduğunu belirtti. Dikbakır’a kendisine AKP’den teklif gelip gelmediğinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:
"Partilerin hemen hemen tamamından teklif aldım ama ben bir yere gitmeyi doğru bulmuyorum. Sokakta bir kişi bile bana 'Biz sana oy verdik, sen nasıl başka bir partiye geçersin?' dese, verecek cevabım olmaz. AK Parti beni üç kez davet etti. Hele hele muhalefetin oyunu alıp, o oyu iktidara taşımayı asla doğru bulmam. Yıllardır uygulamalarını eleştirdiğimiz, vatandaşın hakkını gasp eden politikalara karşı mücadele etmiş biriyim. O yapının parçası olamam."
İyi Parti'de şantaj iddiaları: Dikbayır'ın danışmanına ses kaydı almayı teklif etmişler
İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Dikbayır: Partide bir rahatsızlık olduğunu söyleyebilirim
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.
