AKP, yoksullar için yapılan sosyal konutları 'saray görevlilerine' tahsis etmiş

AKP, yoksullar için yapılan sosyal konutları 'saray görevlilerine' tahsis etmiş
Ekrem İmamoğlu'nun, İBB'ye ait sosyal konutlara AKP döneminde 'saray görevlilerinin' yerleştirildiği gerekçesiyle soruşturma izni istediği ancak Valiliğin bu isteği iki kere yanıtsız bıraktığı ortaya çıktı.

Kısa Dalga - Tutuklanmasının ardından görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gizli tanık iddialarına dayanan yolsuzluk soruşturması devam ederken, AKP döneminde yapılan yolsuzlukların sumen altı edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu, göreve ilk geldiği 2019 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan sosyal konutlara ilişkin bir inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan İBB Teftiş Raporu’na göre, dar gelirli vatandaşlara tahsis ve satışının yapılması gereken bu sosyal konutların tahsisinde gerekli şartların karşılanmadığı belirlendi.

Kotnutlar, ikametleri Ankara'da olan kişilere verilmiş

Halk TV'de yer alan habere göre İBB'nin AKP yönetiminde olduğu dönemde konutlara yerleştirilen kişilerden bazılarının Ankara'da ikamet ettikleri ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği personelleri, Cumhurbaşkanlığı Koruma ekibinde görevli oldukları ortaya çıktı.

Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, söz konusu satış ve tahsis işlemlerini yapan dönemin Emlak Daire Başkanı, Emlak Müdür ve Müdür Yardımcıları hakkında soruşturma izni istendi.

Valilik talebe yanıt vermedi

Fakat İstanbul Valiliği, İBB'nin bu talebine cevap vermedi. Bunun üzerine İBB 14 Eylül 2020 tarihinde talebini yineledi. İkinci kez talebe cevap verilmemesine arşın, konuyla ilgili bir mülkiye başmüfettişi görevlendirildi. Ancak henüz dosyayla ilgili bir gelişme yaşanmadığı ortaya çıktı

Kaynak:Alıntı: Halk TV

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem