AKP'den 'Sumud' açıklaması: 'Tüm yolcular serbest bırakılmalı'
Kısa Dalga - İsrail ablukasını kırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Sumud Filosu, İsrail askerinin müdahalesi ile karşılaştı. İsrail Dışişleri Bakanlığı tüm aktivistlerin sınır dışı edileceğini açıklarken 37 Türk vatandaşının da alıkonulduğu bildirildi.
'Saldırının sorumluları hukuk önünde cezalandırılmalı'
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, filoya yönelik İsrail baskınını kınadıklarını belirtirken alıkonulan tüm yolcuların serbest bırakılmasını istedi. İsrail'in saldırılarının 'insanlığa karşı işlenmiş suç' ve soykırım faaliyetine devam etme olarak kayıtlara geçtiğini belirterek bu saldırının sorumlularının hukuk önünde cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.
Çelik sözlerini şu ifadelerle noktaladı: "Bu asil yolculuk, Özgür Filistin ve “İNSANLIĞIN EVİ GAZZE”nin yüreklerdeki yerini pekiştirdi. Gazze için mücadele edenlerin yolu ve yolculuğu mübarek olsun."
Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tarafından Sumud Filosu'nda alıkonulan Türk vatandaşlarına ilişkin açıklama yapıldı.
Türk vatandaşlarının durumunun yakından takip edildiği belirtilerek Tel Aviv Büyükelçiliği'nin yurttaşlara konsolosluk desteği sağlamak için temasta bulunduğu kaydedildi.
Abluka delindi: Küresel Sumud Filosu’na ait bir tekne Gazze karasularına girdi
Özgürlük Filosu Gazze’ye gidiyor: 56 aktivist 10 gemiyle yola çıktı
Küresel Sumud filosuna yönelik İsrail müdahalesine soruşturma
Kaynak:Haber Merkezi
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.