AKP'li başkan: 'Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olacaktım'

AKP'li başkan: 'Yemek yeseydim İsrail'e destek vermiş olacaktım'
İsrail'i protesto eden akademisyenin saldırıya uğradığı açılışa katılan AKP'li Mete, "Orada yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım" dedi.

Kısa Dalga - İsrail’in geçen yıl Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ardından birçok markaya yönelik boykot çağrıları yapıldı.

İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle boykot edilen zincirlerden biri de Burger King markasıydı. Rize’de önceki gün zincir markanın yeni şube açılışı yapıldı. AKP'li belediye başkanları ve yöneticilerinin katıldığı törende dualar okundu, açılış kurdelesi kesildi.

‘Kahrolsun İsrail’ sloganı atan Sağlam saldırıya uğradı

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam, Burger King'i protesto ederek, “Kahrolsun İsrail” sloganı attı. Çok sayıda kişinin saldırısına uğrayan Sağlam, acil Serviste tedavi altına alındı. Sağlam’ın burnunun kırıldığı ve kulak zarının patladığı tespit edildi.

screenshot-1-czek.webp

Saldırganlar serbest kaldı

Karar'dan Merve Şişman'ın haberine göre, darp raporu alan Sağlam, “Kahrolsun İsrail dediğim için, 30 kişi dövdü. Valim bana söz verdi, ‘hepsini yakalayacağız’ dedi. 2 kişi yakalandı sonra serbest bırakıldı. Böyle mi Filistin’in, öldürülen masum bebeklerin yanında olacağız. Geciken adalet adalet değildir” tepkisini gösterdi.

Belediye Başkanı kendini savundu: Yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım

Rize Valisi İhsan Selim, soruları yanıtsız bıraktı. AKP'li İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete ise olayın açılış esnasında olmadığını, Kemal Sağlam’ın darp edildiğini görmediğini savundu.

Mete, şunları kaydetti:

“İşletmenin sahibi okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim. Hakkımızda karalama kampanyası düzenleniyor. İsimlerimizi medyaya vererek 3 belediye başkanını da ateşe atıyorlar. Marketlerde de İsrail menşeli ürünler var. O zaman hiçbir şey almayalım marketlerden. Burada bakış açısında sorun var.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem